Word je ook vergoed?

Regelmatig krijg ik deze vraag van mensen als ik vertel wat ik doe als wandelcoach en counsellor. Logische vraag in deze tijd van crisis. Heel veel mensen, inclusief ikzelf, kunnen niet meer gelijk overal ja op zeggen, maar zijn veel kritischer in waar ze wel en niet voor kiezen. En daar is eigenlijk niet zoveel mis mee. Integendeel.

Maar dat maakt het kiezen nog niet gelijk heel gemakkelijk, want waarom kies je ergens wel of niet voor? Waar heeft dat mee te maken, wat triggert je om wel of niet over de streep te gaan. Waar liggen je prioriteiten, en wat is echt belangrijk voor je? En in hoeverre heeft het met geld te maken; als iets duur is, is het dan per definitie beter, of andersom, als iets vergoed wordt, maakt dit dan in dit geval de begeleiding beter?

Als ik keuzes moet maken wil ik er een goed gevoel bij hebben, ik wil dat het me iets oplevert en het moet kwaliteit hebben. Mij helpt het vaak ook als ik via via (bv. van mensen wiens mening ik waardeer) gehoord heb dat iets goed is.
Bij coaching of psychosociale begeleiding hanteer je niet “ the good old “ gouden gids.

Het gaat hierbij om een investering in jezelf, vaak kostbaar, dus dan wil je wel waar voor je geld. Terecht.

Met enige trots kan ik vanaf nu met “ja” antwoorden op de vraag: “word je ook vergoed?” Het is een erkenning voor mij als professional in counselling (psychosociale therapie). Ik ben toegelaten tot de beroepsorganisatie Psycares (voorheen NAC). Door mijn lidmaatschap ontvang ik een kwaliteitskeurmerk dat staat voor vertrouwen en vakmanschap.

Daarnaast ben ik ingeschreven in het RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg), waardoor ik gehouden ben aan een ethische code en strenge eisen voor praktijkvoering bij het uitoefenen van mijn beroep.

De erkenning en het keurmerk zorgen ervoor dat (veel) ziektekostenverzekeraars de kosten voor counselling (voor een gedeelte) vergoeden.

Ben ik hierdoor een betere coach en counsellor geworden? Dat weet ik niet. Het kan wel bijdragen aan het vertrouwen van mensen in mij als professional, en het kan mensen over de drempel helpen om toch wel te investeren in zichzelf.

Ik ben benieuwd naar jouw reactie; wat maakt dat jij wel of niet kiest voor een investering in jezelf? Laat het me weten!

Fijne dag!
Sigrid

One comment on “Word je ook vergoed?”

  1. Hoi, dit is een reactie.
    Om te beginnen met beheren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
    Avatars van auteurs komen van Gravatar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *