Over Sigrid

Wie ben ik?

Ik ben Sigrid Scheepers en ik hou ervan mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen, om hen weer in contact te brengen met hun eigen natuur, met wie ze in wezen zijn. Ik ben moeder van 2 prachtige kinderen, ben veel te vinden in de natuur, wandelend en hardlopend, hou van dansen en muziek en al wat het leven verder zo mooi maakt.

Visie:

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer alles in de mens erbij mag horen, verleden en heden, gevoel en verstand, je lichaam en geest, je eigen wensen en verlangens en je relaties met anderen, dit een samenhangend geheel vormt waardoor plezier, vrijheid en levendigheid als vanzelf volgen.

Wat drijft mij:

De basis van waaruit ik werk, via de verschillende werkvormen, is om mensen in contact te laten komen met hun eigen natuur. Vrij van fysieke blokkades, belemmerende gedachten en emoties om zo het contact met zichzelf en de innerlijke wijsheid te herstellen.

Ik begeleid mensen in de natuur op persoonlijke wijze met aandacht en betrokkenheid. Mijn rugzak is gedurende mijn leven gevuld met veel verschillende werkvormen, vaardigheden en technieken. Uit mijn eigen ervaring met lichaamswerk, in combinatie met werk- en levenservaring, put ik veel kracht, passie en wijsheid, wat ik jou kan bieden.

Bovenal werk ik vanuit een respectvolle benadering van mens tot mens, waarin we beiden onze levenservaring inbrengen. We nemen immers onszelf en onze rugzak altijd mee.

Achtergrond:

Na bijna 20 jaar in de jeugdhulpverlening als groepsleidster en gespecialiseerd ambulant medewerker in multi- problemgezinnen, merkte ik dat het tijd werd om meer mijn eigen pad te gaan bewandelen.

In mijn privésituatie veranderde het een en ander en ik kreeg last van gezondheidsklachten, stressklachten.

Reden voor mij om pas op de plaats te maken en me te bezinnen op mijn leven en mijn werk. Ik ging me verdiepen in mindfulness en lichaamswerk en wandelde veel in de natuur. Ik ontdekte wat het positieve resultaat hiervan was.

Ik ontwikkelde me als NLP-er en op het gebied van wandel coaching en zag hoe goed deze werkwijzen combineerden met elkaar. Daarnaast ontdekte ik het lichaamsgericht werken. Ik was enthousiast en raakte overtuigd van deze werkwijzen. En met name wat het zou kunnen betekenen voor andere mensen die worstelen met verschillende vragen in het leven; zoals het zoeken van de balans tussen werk en privé.

Ik koos ervoor om zelfstandig ondernemer te worden als wandelcoach.
Uit eigen ervaring en tijdens de vele wandelingen met mensen, merkte ik dat gesprekken al wandelend in de natuur vaak veel meer opleverden dan tegenover elkaar aan tafel. Mensen waren meer ontspannen, kregen zaken beter op een rij, hadden na de wandeling meer energie en overzicht.

Voor mij persoonlijk is de natuur de oorsprong van waar alles uit voortvloeit, waar alles samenkomt, waar het leven gaat zoals het gaat in een heel natuurlijke ritme.
Het is een enorme bron van inspiratie als ik buiten de kaders wil denken, het is waar ik troost vind als ik verdrietig ben of bang, waar ik me kan ontspannen als dat nodig is en waar ik telkens opnieuw ”gereset” wordt.  

In de natuur voel ik mijn lijf weer als ik te veel in mijn hoofd zit.
Tijdens een wandeling in de natuur voel ik de levensenergie weer door mijn lichaam stromen. De natuur geeft me dus heel veel. Het belangrijkste wat het me geeft en wat ik ook zie bij mijn klanten is dat het maakt dat ik weer bij mezelf kom. Dat ik weer weet en voel wie ik ben , wat ik wil en wat niet, welke keuzes wel en welke niet etc.
En volgens mij maakt dit een mens het meest gelukkig en blij: Zijn wie je bent!

Opleidingen en trainingen:

2019 Gestart in het eerste studiejaar van Bodymind opleidingen lichaamsgerichte psychotherapie.

2018 CSR centrum stress en burn-out coaching

2016 innersteps  school voor natuurcoaching, verdiepingstraining

2013-2014 NLP masteropleiding Heartsystems

2012 NLP practioners IEP Nijmegen

2012 tridance jaartraining lichaamsgerichte coaching

2011 innersteps workshops wandelcoaching

1999-2000 Post HBO Intensieve ambulante gezinsbegeleiding.

1988-1992 HBO- jeugdwelzijnswerk.

Verdere verdieping en ontwikkeling:

Behalve opleidingen blijf ik mij tevens verdiepen en ontwikkelen via bijscholingen/cursussen (GGZ/trauma/expressie/lichaamsgericht gerelateerd) als ook via intervisie, supervisie en leertherapie. Mijn grootste leerschool is echter het leven zelf.