Ervaringen

Dit is wat deelnemers over de individuele coaching vertellen:

"Ik ervaarde veel stress door de mantelzorg voor mijn vader. De reden van aanmelding bij lopenpraten.nl was dat ik graag rust wilde ervaren, mijn hoofd leeg kunnen maken en kunnen omgaan met de zorg voor en situatie van mijn vader.
Het luchtte op om mijn verhaal aan een professioneel iemand te kunnen vertellen omdat mij de juiste vragen hierover gesteld werden en feedback werd gegeven. Door het oefenen van mindfulness heb ik geleerd minder ‘in mijn hoofd’ te zitten maar mijn beleving op het moment te ervaren.
Door te ontdekken in welke patronen ik vastzit krijg ik meer inzicht in mijzelf wat mij de mogelijkheid geeft beter aan mijzelf te kunnen werken.
Ik vond het wandelen soms wat vermoeiend maar door de vele lichamelijke bewegingen uiteindelijk wel ontspannen. Het was fijn om af en toe met iemand over mijn ervaringen te kunnen praten. Ik heb meer kennis opgedaan over mezelf en geleerd om me meer te kunnen ontspannen.
Sigrid is iemand die goed actief kan luisteren en daardoor de juiste vragen kan stellen of opmerkingen kan geven. Ze nam de tijd voor mij en gaf me oefeningen die mij dichter bij mijn ‘ik’ brachten".

- Jack

"Ik had weinig energie en voelde me heel futloos. Het werd me op het werk te veel waardoor ik ziek thuis ben geweest. Ook thuis ervoer ik regelmatig onrust en frustraties. Daarnaast was ik erg onzeker en luisterde ik niet naar mijn eigen lichaam.
Ik wilde graag meer energie krijgen en leren om beter met situaties uit het verleden om te gaan (zowel op werk als privé).
Ik heb nu veel meer energie omdat ik beter naar mezelf heb leren luisteren. Ik heb geleerd (en ben nog aan het leren) dat ik niet altijd alles hoef te doen om het anderen naar de zin te maken, maar juist goed naar mezelf kan luisteren.
Ik heb geleerd hoe ik afstand kan creëren ten opzichte van andere mensen (jij bent jij en ik ben ik, beide voeten op de grond, goed mijn lichaam voelen etc.). Hetgeen bij de ene persoon hoort, of het probleem van een ander is, hoeft geen invloed te hebben op mij als ik het probleem bij diegene laat. Ik kan luisteren en proberen te helpen, maar hoef andermans probleem niet mijn probleem te maken.
Ik heb geleerd dat ik er ook mag zijn, dat ik ook belangrijk ben en een meerwaarde kan zijn voor andere mensen. Met behulp van oefeningen heb ik geleerd om steviger in mijn schoenen te staan en mijn blik te verbreden, waardoor ik zelfverzekerder ben geworden en mijn eigen keuzes steeds meer durf te maken.
Ik heb dit coaching traject als zeer prettig en heel helpend ervaren. Goede oefeningen aangereikt gekregen om te leren ontspannen en naar mijn eigen lichaam te luisteren. Daarnaast fijne gesprekken gevoerd waarbij goede handvaten geboden werden. Ook heb ik fijne literatuurtips gekregen waardoor ik nu nog verder kan in het proces.
Heel erg bedankt voor alles, het heeft me heel erg geholpen en het helpt me nog steeds om op die manier dingen te kaderen en afstand te creëren".

- Linda

"Ik merkte dat ik weer steeds meer last kreeg van mijn perfectionisme. Ik had afgelopen periode veel tegenslagen en verliezen op persoonlijk vlak, wat me erg onzeker maakte.
Mijn leidinggevende adviseerde me om contact met jou op te nemen. Ik had aangegeven waar ik mee worstelde en vandaar dat de link naar jou werd gelegd.
Momenteel sta ik weer veel steviger in mijn schoenen, zie ik beter mijn grenzen en maak deze ook bespreekbaar. Het lukt me steeds beter om keuzes te maken vanuit mijn eigen gevoel, voorheen maakte ik vooral keuzes op basis van aannames van mijn kant wat anderen van mij verwachte. Ik voel me momenteel erg goed en stevig.
Belangrijkste is dat ik keuzes heb gemaakt mbt mijn werk. Ik werk nu 2 dagen in mijn eigen praktijk en 3 dagen in een zorginstelling. Ik heb naar mijn gevoel geluisterd en zekerheden durven loslaten.
Daarnaast heb ik geleerd om minder te handelen van mijn eigen invulling van verwachtingen van anderen, maar luister ik meer naar mijn eigen gevoel, wat is momenteel voor mij belangrijk.
Ik heb de coaching als heel prettig ervaren. Ik had zelf inspraak over de frequentie. Sigrid stelde zich heel erg bereikbaar op indien dat tussentijd nodig zou zijn. Ook het samen wandelen is een mooie manier van coaching, waarin ook een stukje mindfullness wordt meegepakt, iets wat ik altijd heel erg fijn vind om mee bezig te zijn.
Sigrid, je voelde prima aan wat ik nodig had, kunt goed spiegelen, zonder oordeel, rustig en begripvol. Ik voelde me heel veilig om alles met je te kunnen delen en mijn emoties te laten zien. Ik kon gewoon mezelf zijn, iets wat ik vaak moeilijk vind.
Dank je wel".

- Joyce

"Ik had geen energie meer en was mezelf totaal kwijt. Ik had weinig zelfvertrouwen. Ik had erg last van innerlijke onrust. Ik wilde onderzoeken waar ik mijn energie uit haal. Op zoek naar wie ik ben en wat ik nog wil in mijn toekomst. Dit ook op het gebied van werk gaan zoeken naar mijn kwaliteiten.
Op zoek naar de energie die bij me past. Op zoek naar drijfveren.in mijn werk. Doordat ik nu de kans krijg om tijdelijk een andere functie te vervullen kan ik ervaren wat dit met me doet. Hierdoor heb ik meer rust gekregen op het gebied van werk.
Ik vond het erg prettig dat ik mijn verhaal kwijt kon bij iemand die verder van me af staat en me kan ondersteunen. Dit helpt me erg in mijn proces tot herstel".

- Laura

"Ik werk als onderzoeker en hoofddocent aan een universiteit. Ik twijfelde erg of ik goed genoeg was om een volgende stap te zetten in mijn werk en ook of ik er niet spijt van zou krijgen als ik de stap eenmaal zou hebben gezet. Ik bleef wat stuurloos en besluiteloos hierin. Hierdoor was ik in mijn prive situatie ook minder gelukkig, de onvrede en onzekerheid speelde steeds op de achtergrond mee.
Mijn loop- en praatsessies met Sigrid hebben mij doen inzien dat er diep van binnen een stemmeltje in mij zegt: je bent niet zo belangrijk.
Ik heb geleerd dat ik wel belangrijk ben en ook geen objectieve redenen heb om aan mijzelf te twijfelen.
Sigrid heeft mij tools gegeven om om mijn zelfvertrouwen te versterken in situaties waarin dat nodig is. Het opmerkelijke is dat nu niet meer het zetten van de stap in mijn werk mijn primaire focus is, maar de verandering in mezelf: luisteren naar mezelf, anderen niet als belangrijker dan mij te ervaren, geloven in mezelf, mijn eigen koers bepalen. Die stap zal dan vanzelf komen, of niet, het is minder belangrijk geworden.
Ook in mijn privésituatie gaat het beter: ik heb weer ruimte voor het oppakken van mijn oude hobby’s: muziek maken en vogels kijken".

- Vincent

"Ik had last van mijn burn-out. Angstige gedachtes, piekeren, voelde me onstabiel, wankel en erg onzeker. De reden van aanmelding:
mijn behoefte aan gedegen hulp die bij mij als mens paste. Het reguliere aanbod sloot niet aan.

Het gaat nu beter! De angsten en onzekerheden zijn niet helemaal weg maar ze vragen minder aandacht en ik kan er beter mee zijn.
De coaching heeft me steun en zorg geboden, maar ook inzichten. Het heeft me zeker geholpen in het anders omgaan met een aantal zaken.
Ik heb het ervaren als helpend, ondersteunend, prettig, mild en effectief. Een opluchting, niet evidence based bezig te hoeven zijn, niks moest, geen regels geen tussentijdse vragenlijsten geen vast omlijnd programma waar ik me als cliënt mee bezig moest houden omdat de hulpinstelling aan regels moet voldoen om bepaalde certificaten te behouden. Geen dubbele agenda maar oprechte, zuivere hulp en ondersteuning. Menselijk, warm en professioneel. Contact makend, verbindend. Ik heb dit als zeer prettig ervaren en uiterst helpend. Niet alleen het contact met jou, Sigrid, maar ook de omgeving heeft hier toe bijgedragen. Natuur is helend, oprecht contact is helend.
Deze werkvorm, dit lopen en praten, heeft me als mens veel gebracht. Het is een menselijke vorm van benadering, het gaat om contact en dat wat mogelijk is zonder dat er meteen veel ‘moet’. Er is ruimte voor alles wat er speelt en er worden suggesties aangedragen in de vorm van gesprekken, oefeningen, opdrachten, relativeren of gewoon stilte. De mens wordt niet vergeten in deze hulpvorm en het is écht een vorm van hulp, geen vorm van controle of beheersing. Sigrid, ik heb jouw hulp als helpend ervaren en dat is voor mij van hele grote waarde. Ik vond je respectvol, grappig, zeer kundig en een warm mens. Ik heb gehuild, gelachen, genoten en geleerd. Het was moeilijk en inspirerend tegelijk en ik wil je hartelijk bedanken dat je een stuk mee bent gelopen in mijn groei".

- Mieke

"Mijn situatie voor mijn deelname was als volgt. Ik was al mijn levensvreugde kwijt, zag geen enkel perspectief en had weinig energie. Ik wilde de draad van mijn eigen leven weer oppakken maar bleek niet in staat dit patroon te doorbreken. Nu heb ik meer inzicht in de patronen die mij waren gaan beheersen en heb zodoende meer keuze vrijheid verworven. Ik kan ook weer genieten van leuke dingen doen en heb daardoor ook weer nieuwe energie terug gekregen".
- Ton

"Ik was echt gedemotiveerd op mijn werk. Ik had moeite om naar mijn werk te gaan. Ik had heel veel lichamelijke klachten en ik kon niet slapen. Ontspanning kende ik gewoon niet omdat ik echt heel veel op mijn werk was. Ik wist niet wat ik zou willen met mijn leven. Ik had heel veel vragen in mijn hoofd, heel veel gedachten maar geen antwoorden...ik was bang dat ik mijn leven niet meer aankon...mijn zelfvertrouwen was ook bijna weg.
Wandelcoaching was iets nieuws en buiten met natuur dus ik dacht dat het goed was om naar mijn leven te kijken. Ik was op zoek naar iemand die mij zou kunnen helpen om motivatie, zelfvertrouwen en rust op te bouwen.
Nu is het echt anders. ik ben vol van energie en ideeën hoe ik verder met mijn leven wil gaan. Ik kan rustig slapen. Mijn klachten met mijn lichaam zijn weg. Ik ben begonnen om hard te lopen maar ook om te mediteren. Ik heb ook motivatie om te werken. Ik geniet wel van mijn werk.
En veel meer positieve dingen die ik een paar maanden geleden niet had gedacht...
Ik ben echt dankbaar dat ik met Sigrid kon lopen en praten. Ik weet wat ik waard ben en wie ik ben. Ik weet ook dat als ik een vraag heb, het antwoord meestal in mezelf zit. Ik luister meer naar mijn intuïtie. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ik luister ook meer naar mijn lichaam. En ik zorg voor mezelf. En ik heb ook geleerd om te genieten en om mezelf te blijven. Dat is de enige manier om gelukkig te blijven en om juiste mensen in mijn omgeving te hebben. Ik heb mijn sterkte weer gevonden dus ik kan mijn leven weer aan om mijn dromen waar te maken.
Dank je wel Sigrid ,van harte grote dank aan jou".

- Anna

"Ik was neerslachtig, voelde me met perioden depressief en het ging niet zo heel goed. Ik kreeg (de eerste?) nieuwsbrief van Sigrid en kreeg een bijzonder apart gevoel dat me aantrok en daar wilde ik meer van weten mede gezien er werd aangegeven dat er hulp werd geboden op het gebied van werk en opleiding.
Het is nu stukken beter, ik ben blij dat ik de sessies met Sigrid gevolgd heb. Het heeft mij opgeleverd dat ik via de sessies met Sigrid erachter ben gekomen waar nog een probleem zit bij mij waar ik verdere hulp voor ga zoeken, ook hiermee heeft ze mij geholpen en kan ik weer een stapje verder. Ik ben erg blij met haar hulp en goede inzichten en kan altijd weer bij haar terecht mocht ik daar behoefte aan hebben".

- Anja

"Ik verwachtte diepgaandere gesprekken die me inzicht zouden geven in de oorzaak dat ik overspannen ben geworden en zo leren hoe dit weer te voorkomen in de toekomst. Ik wilde minder moeten van mezelf.
Nu: heb ik snel door wanneer ik weer in de ‘teveel moeten’ modus schiet en kan daar dan ook vaak goed uitkomen. Ik wilde minder boos worden op de kinderen. Nu ben ik minder geraakt/emotioneel als ik boos doe op de kinderen. Ook weer sneller OK. Vertel ook achteraf waarom ik boos was en soms ook dat ik weer lief ben. Krijgen ze een dikke knuffel. Ik zeg ook dat het niet leuk is dat mama boos is. Vooruit gegaan.
Ik wilde sterker worden en ik sta nu wel weer steviger in mijn schoenen, meer vertrouwen dat ik dingen aankan. Soms toch weer heel onzeker en bang dat ’t weer mis/niet goed met me gaat. Maar dat duurt kort, waar dat voorheen lang bleef.
Ik ervaarde het counselingtraject als heel prettig,; het voldeed aan mijn verwachtingen. Buiten gecoacht worden is prettiger dan achter een bureau. Ook de lange duur van sessies vond ik fijn, niet ‘snel-snel’".

- Jessie

Interesse in een kennismakingswandeling?

Vul het formulier in en ik neem contact met je op:

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.