Wandelcoaching

Wandelcoaching is begeleiding in de natuur; wandelend, pratend en stilstaand. De natuur werkt rustgevend en geeft ruimte. Het is wetenschappelijk aangetoond dat wandelen een positief effect heeft op je stemming, je denkvermogen, je concentratie en je creativiteit. Je bent beter in staat te luisteren naar je gevoel, daar waar de antwoorden op je vragen te vinden zijn.

Door te bewegen, zal er ook iets in beweging komen in jezelf. De combinatie van bewegen in de natuur en in gesprek gaan met elkaar zal er toe bijdragen dat je inzicht krijgt in jezelf. Je ervaart dat je invloed kan uitoefenen op je eigen situatie; er ontstaan ideeën en mogelijkheden om andere wegen te gaan bewandelen. Het maakt je energieker, blijer en meer tevreden.
Lopenpraten.nl werkt onder andere op basis van mindfulness en met behulp van NLP interventies. Daarnaast worden ook lichaamsgerichte oefeningen gedaan en wordt de natuur als hulpmiddel ingezet tijdens de wandelingen.

We gaan in eerste instantie in stilte lopen; soms blijven we stil staan. Door dit met aandacht te doen kun je rust ervaren, weg van de hectiek en stress van alledag en kun je gaan waarnemen hoe het nu eigenlijk echt met je gaat. We staan stil bij de emoties en gedachten die dit oproept.

“Als ik gestrest ben, weet ik wat ik kan doen om me weer beter te voelen. Ik ga lopen in het bos. In eerste instantie nog gehaast, veel chaos in mijn hoofd, hoge hartslag. Na een half uur lopen merk ik een verandering bij mezelf. Ik ben rustiger, de stress vloeit uit mijn lijf, ik word helderder. Ik zie ineens de mooie kleuren groen om me heen”.

Tijdens het wandelen wordt de natuur als hulpmiddel gebruikt. Door de omgeving actief te gebruiken als metafoor, als spiegel, kom je in korte tijd bij de essentie van je vraag. Je komt daar, waar je wezenlijke verlangens en behoeften zitten. Op deze wijze worden ook angsten, overtuigingen en patronen zichtbaar. Dit heeft al een helende werking.

“Tijdens een van de wandelingen krijg ik de opdracht om met materiaal uit het bos mezelf voor te stellen: wie ben ik? Met enige weerstand rommel ik wat met takken en bladeren. Mijn aandacht wordt getrokken naar een verwilderd takkenbos met daarachter een open groene plek. Geheel op gevoel ontstaat er iets. Mijn coach stelt hier vragen over en al heel snel wordt me duidelijk wat ik wil veranderen.”

Met behulp van NLP kun je de manier waarop je dingen zelf ervaart veranderen. Je vindt de antwoorden op vragen als: wat wil ik nu eigenlijk en wat houdt me tegen? Je wordt je bewust van je sterke kanten en krijgt zicht op wat je nodig hebt om je doel te bereiken.

“We komen bij een kruispunt van wegen.
Mijn coach vraagt welke kant ik op wil. Ik twijfel en sta stil.
Ze vraagt: herken je deze twijfel ook in je dagelijks leven? Voor welke keuzes kunnen deze wegen symbool staan? Wat kom je tegen als je deze weg inslaat? Hoe voelt dat? Wat zijn je gedachten? Wat zie je om je heen? Waar wil je naar toe?”

Wil je een kennismakingswandeling?

Vul het formulier in en ik neem contact met je op:

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Andere activiteiten:
3 december 2019
Vrouwenmiddag Verlangen

Zaterdag 18 januari 2020 van 14:30 tot 21:00 uur              Het oude jaar nadert zijn einde. Vaak met van alles en nog wat. Werk afmaken, deadlines in zicht, voorbereiden op de feestdagen. Het idee dat we nog heel veel moeten. Vaak erg druk, met name in ons hoofd. Hier begint al vaak het verlangen, met […]

Read More
2 december 2019
Vrouwenmiddag Lentekriebels

Zaterdag 21 maart van 14:30 tot 21:00 uur Lente is de tijd van vernieuwing. De natuur ontwaakt uit haar winterslaap en alles wat leeft wordt vernieuwd en begint te groeien. De lentezon stijgt steeds hoger en schenkt ons haar licht en warmte. De dagen worden langer en we voelen meer energie. In ons eigen leven […]

Read More
14 november 2019
Stilteweekend Op adem komen

Donderdag 21 t/m zaterdag 23 mei 2020 Wat gebeurt er met je als je je een paar dagen overgeeft aan de stilte en de schoonheid van puur natuur? Als je de hectiek van alledag even achter je laat? Als je niet hoeft te reageren op prikkels, op vragen, op de klok die tikt. Als er […]

Read More
14 november 2019
Vrouwenmiddag Bloei

Zaterdag 20 juni 2020

Read More