Weekend retraite Femme Totale

Van 31-5-2024 t/m 3-6-2024 organiseren we met veel enthousiasme opnieuw een 4 daagse Femme Totale retraite in de prachtige Belgische Ardennen.

Zeg JA tegen jezelf! 

Femme totale is een retraite voor de rijpere vrouw waarin je jezelf helemaal welkom heet als vrouw, met alles wat er is, precies zoals je bent. 

In elke levensfase zijn er weer nieuwe uitdagingen. Lichamelijk, metaal en emotioneel, sociaal, relationeel. Hoe sta jij in het leven en door welke (vast)geroeste patronen en overtuigingen laat je je leiden? 

Voor vrouwen, met of zonder kinderen begint vanaf het 40e levensjaar een geheel nieuwe fase, waarin je je leven hernieuwd gaat overdenken, behoeftes en emoties een wending nemen. Je lichaam en energie langzaam veranderen. Het is helemaal niet zo vanzelfsprekend voor elke vrouw dat we daar raad mee weten.

Hoe goed luister je naar je lichaam, of neemt je hoofd het voortdurend over? Wat zijn je diepste verlangens en durf je die te leven?

Femme Totale is een plek waarin we jou behoeftes, uitdagingen en vragen centraal zetten in een liefdevolle en natuurlijke omgeving. Waar je jezelf mag herontdekken en omarmen met alles precies zoals het is. Het is en plek voor vrouwen die verandering niet uit de weg gaan maar zien als een uitnodiging om hun volle potentie te leven en te genieten.

Hoe zou het zijn om je vanzelfsprekend mooi en TOTAAL te voelen, precies  zoals je bent in dit moment, en mee te bewegen op de stroom van het leven. 

Hoe zou het zijn je geïnspireerd en je gesteund te voelen door andere vrouwen met vergelijkbare thema’s?

Kom het samen met ons ontdekken, vrij en onbevangen, verkennend en nieuwsgierig. Laat je verrassen, verwennen en inspireren.

Wat mag je verwachten:

 • Dansen vanuit vrijheid in je lijf.
 • Ochtend yoga/mindfulness/meditatie
 • 2 workshops per dag en een avond activiteit (optioneel en gericht op ontspanning).
 • Ademwerk
 • (Emotioneel) lichaamswerk
 • (Familie) opstellingen
 • Deelmomenten
 • Creatieve expressie
 • Werken in en met de natuur
 • Massage (let the body talk.., womb and woman wisdom)

Let wel: De inhoud van het programma stemmen we altijd zorgvuldig af in het moment, passend bij het proces van de groep.

De cursuslocatie spreekt tot de verbeelding en ligt in de prachtige bosrijke Belgische Ardennen, ruim een uur rijden vanaf Maastricht, dichtbij Durbuy. www.ecohuisje.be

 • 3 overnachtingen (all-in) in een 1 of 2 persoonskamer.
 • Liefdevol bereide maaltijden 
 • En erna hopelijk vriendschappen voor het leven 😊

En niet te vergeten: Begeleiding van 2 ervaren therapeuten/trainers die humor en uitdaging niet uit de weg gaan en putten uit een breed veld van zowel professionele als persoonlijke ervaring in therapeutisch en lichaamsgericht werk, opstellingen, mindfulness, meditatie, yoga, dans, tantra, sjamanisme, massage en vrouwenwerk.

Voor meer informatie over de therapeuten:

Sigrid Scheepers https://lopenpraten.nl/sigrid-scheepers/ en Eva-Monique Schepers Eva Art of living www.zijnscentum.nl

Ervaringen van deelnemers:

Hilda: "Deze 4 daagse retraite heeft mij zoveel gebracht. Rust, liefde en verbondenheid.
Ik voelde mij veilig en gedragen. Ook heb ik het gedurfd om als eerste een gesprek aan te gaan, normaal wacht ik als laatste af en bekijk het me wel allemaal. En het allermooiste was om vrij te mogen dansen zonder schaamte gevoel...heerlijk is dat, niemand die je vreemd aankijkt, lekker doen waar jij zin in hebt.
Zo mooi om jezelf dit cadeau te doen
."

Sabine: "Het veelzijdige programma sprak me aan en maakte me nieuwsgierig. Dit in combinatie met de herfstperiode en mijn behoefte er even helemaal uit te zijn en ook eens aandacht te besteden aan thema's zoals de overgang. Ook het samen zijn met andere vrouwen in dezelfde levensfase en ervaringen te kunnen delen met hen leek me fijn. Ik had al vaker retraites gedaan maar deze retraite was niet te vergelijken (in positieve zin) met eerdere ervaringen. Jullie open houding en nabijheid maakte dat ik me veilig voelde. De afwisseling was heel fijn: binnen en buiten, de verschillende 'workshops' en stilte- en gezellige momenten. Ik vond het intens maar had dit ook wel nodig om uit mijn blokkades te komen".

Adrienne: "Ik wilde heel graag verbinden met andere vrouwen en mijn eigenheid meer ( terug ) vinden/door ontwikkelen. Het was een hele mooie afwisseling van creativiteit, rust, activiteit, verdieping, vrijheid, blijheid, verdriet , troost, liefdevolle momenten, gezellige momenten, kippenvel, mooie omgeving, goede energie. Ik voelde mij erg gezien en gehoord en ook vrij om mijzelf uit te dagen. Goed begeleid ook toen ik in een verdieping ging en erg heftig / emotioneel reageerde: ik voelde mij erg veilig, dat was erg belangrijk op dat moment. Als belangrijkste ervaring/inzicht heb ik meegenomen dat ik helemaal ok ben, dat alles er al is in mij en dat ik dat mag koesteren en mijzelf meer mag gaan liefhebben."

Praktische informatie:

Aanmelding is definitief na aanbetaling van €100,- . Zie link website www.zijnscentrum.nl. of op rekeningnummer van: Eva Art of Living: NL43ASNB 8821137708 o.v.v. Femme Totale, je voor- en achternaam en kamerkeuze. Het resterend bedrag wordt contant betaald bij aankomst.

Het weekend start op vrijdagavond 31 mei om 6 uur en op maandagochtend sluiten we rond 11 uur af. De prijs voor dit weekend, voor een 2 persoonskamer is €495,00 inclusief 3 overnachtingen en all-in verzorging, een inspirerend programma geleid door 2 ervaren therapeuten/trainers, in een prachtige bosrijke omgeving in de Belgische Ardennen. De kosten van een 1 persoonskamer zijn € 545,- De kamers zijn verdeeld over een knus chalet en de oude hoeve. We hebben beperkte mogelijkheid voor 1 persoonskamers, dus wie het eerst komt het eerst maalt.

Locatie: Boda Rideu 18 6941 Heyd – Durbuy

We zien ernaar uit je te ont- moeten. Heel graag tot ziens!

Veel liefs, Eva-Monique en Sigrid

Aanmelding activiteit

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.