Waarom wandelen?

De ene voet voor de andere zetten, en dat een hele tijd lang.

Waarom wandelen?

Heb je even?
Ik geef je 10 redenen..

  1. Wandelen heeft een rustgevend effect. Je voelt je ontspannen. Je bloeddruk daalt en je krijgt een lagere hartslag. Wandelen kan meditatief zijn en dat bevordert het langzame denken, net als bij meditatie. Het heeft een positief effect waar je kalm van wordt.
  2. Door te wandelen krijg je meer energie. Je aandacht wordt beter en je kunt je beter concentreren. Al wandelend in de natuur kun je beter nadenken over dingen die belangrijk voor je zijn. Al wandelend zet je stap voor stap je gedachten op een rij.
  3. Je krijgt creatieve ideeën en oplossingen. Door te lopen krijg je inspiratie. Je ademhaling wordt ritmisch en regelmatig. Als de adem rustig wordt en zich verdiept, gebeurd dat ook met je gedachten.
  4. Wandelen zorgt voor een goed humeur. Je stemming en je energieniveau krijgt een geweldige oppepper! Zonlicht heeft een positieve invloed op je humeur. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D in het lichaam en dat speelt een belangrijke rol in de aanmaak van bv. het gelukshormoon serotonine. Serotonine prikkelt je zenuwen en heeft bij veel mensen een ontspannende werking op stemmingen en emoties. Wandelen is een goede remedie tegen een dipje of een depressie. En het is bij uitstek geschikt voor het voeren van een goed gesprek.  
  5. Uit onderzoek blijkt dat bewegen in de buitenlucht bijdraagt aan ziektepreventie. Wandelen tijdens het werk (in de lunchpauze) kan spier- en gewrichtsklachten voorkomen, is goed tegen overgewicht en helpt tegen psychische klachten. Voor werkgevers een bijzonder goedkope voorziening!
  6. De kleur groen heeft een positief effect op iedereen. Groen brengt ons naar een hoger denkniveau, diepere inzichten. De natuur biedt een grenzeloze variatie van vormen, kleuren, structuren, geuren en gevoel. Dit alles in combinatie met weersinvloeden als zon, wind en regen in de verschillende seizoenen, heeft een positieve invloed op mensen.
  7. Je krijgt een gezonder kleurtje en voelt je ook gezonder..
  8. Je beenspieren worden sterker, maar ook andere spieren komen in beweging. Vooral de hartspier wordt sterker waardoor het vermogen toe gaat nemen. Daarnaast blijven je botten beter op sterkte.
  9. Het positieve effect van wandelen in de natuur is bijna direct merkbaar. Onderzoek wijst uit dat al na 10 seconden de rustgevende invloed merkbaar is. Je stapt in de natuur en het valt van je af...
  10. Fysiek bewegen is een van de belangrijkste dingen om gezond te blijven. Voor het lichaam en de geest!

Wil je het zelf weer eens ervaren?

lopenpraten.nl organiseert 

Loop je hoofd leeg in het bos

Iedere laatste vrijdagochtend van de maand organiseer ik een speciale lopenpraten-wandeling in de omgeving van Maastricht.
De eerstvolgende is dus op vrijdag 29 augustus.
 
1 keer per maand even uit de hectiek van alledag te stappen. Even niet druk met werk, kinderen, huishouden, sociale verplichtingen, enz, enz.
 
Even tijd voor jezelf en ervaren hoe het echt met je gaat.
 
Een loop je hoofd leeg- wandeling is een wandeling waarbij we grotendeels in stilte lopen. Er worden aandachtsoefeningen aangeboden.
Daarna kunnen we in gesprek met elkaar. Maar als je liever in stilte loopt is dat ook ok.
 
De wandeling start altijd om 10.00 uur op de parkeerplaats in Gronsveld, en duurt maximaal 2 uur. We lopen in een rustig tempo.
De kosten per persoon zijn €5,- per persoon.
 
Voor meer info en aanmelden: mail naar info@lopenpraten.nl
Of bel: 06 - 4308 8228
 
Graag tot ziens in het bos.
 
Hartelijke groet,
Sigrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *