Omgevlogen

Het is een cliché maar wat is dit jaar weer ontzettend snel gegaan. Het lijkt steeds sneller te gaan, hoe ouder je wordt.
My god. Dit klinkt wel heel belegen.

Ik heb januari van afgelopen jaar nog in gedachten, als was het gisteren. Het jaar gestart, vol verwachting, met goede voornemens.
Dat kan ik niet laten; plannen maken, inspiratie uitwerken, dingen anders willen aanpakken, meer aandacht voor echt belangrijke dingen.
Spreekt iets uit van hoop en verlangen.

En nu is het alweer december, just like that. De donkere dagen voor kerst.
Wat heeft 2017 me gebracht? Eerlijk gezegd heb ik er niet echt een antwoord op. Het is een beetje van alles.
Mooie, inspirerende, plezierige, waardevolle ervaringen, en ook heel verdrietige, pijnlijke en zorgelijke.

Vooral veel.

Dat is het misschien wel het meest kenmerkende voor het afgelopen jaar. Veel. Ik vind het veel, wat er is. En net als voorgaande jaren blijft dit toch wel een dingetje voor me. Hoe ga ik hiermee om? Met al wat er is.

Het blijft een uitdaging (laat ik hem maar eens positief pakken) om met de veelheid, te dealen. De balans (ook zo’n mooi woord) te houden.
Voor mij is dat de kunst. Balanceren tussen er zijn voor de ander en alle verantwoordelijkheden enerzijds, en goed voor mezelf zorgen anderzijds.

Soms zit de weegschaal mooi in het midden. Dan zit ik goed.
De laatste tijd echter, helt hij, als ik heel eerlijk ben, weer teveel naar de andere kant.

Inmiddels begin ik mezelf steeds beter te kennen en weet ik ook dat dit iets van mij is. Dat ik dit ook ben. Dat ik hier niet van in paniek hoef te raken, of bang van hoef te worden.

Ik herken de signalen van mijn vermoeide lichaam en neem deze serieus. Een tandje terug, een pas op de plaats, meer ruimte en rust voor mezelf en aandacht voor de dingen die er echt toe doen.
Waar ik blij van word en dankbaar voor ben. De mooie lichtjes in het donker.

Aan het einde van het jaar is dat, wat me te doen staat. Als de natuur die zich ook even terugtrekt, even stil is (het liefst met een wit dekentje van sneeuw).

En volgende jaar is volgend jaar. Ik laat het er maar eens op aan komen. Hoef ik niet veel voor te doen. Gaat vanzelf. Heel fijn!

Ik wens jou en de mensen die je liefhebt een heel mooi einde van het jaar en alle goeds voor het nieuwe!

Veel liefs,

Sigrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *