Ik zeg ja

Ruim 2 jaar geleden heb ik mezelf een cadeau gedaan. Ik werd 50, voor mij toch echt wel een dingetje. Ik zat in een pittige periode. Druk met werk, opleiding, mijn ouders die beiden meer en meer zorg nodig hadden, relatieperikelen en 2 kids die voor mijn gevoel in 1 keer midden in de puberteit stonden. Poeh..

Ik vond het een dingetje omdat ik ineens zo kon voelen dat ik al een grote hap van mijn “vitale” leven had geleefd. Zo klinkt het misschien dramatisch, maar ik realiseerde me dit, toen een vriendin me tijdens een etentje hiermee confronteerde. Hoe belangrijk het was om de tijd die nog komen ging, de rest van mijn leven, vooral goed te besteden. Het liefst in goede gezondheid, met energie. Te kiezen voor wat ik belangrijk vind, waar ik blij van word.

Want je leeft maar 1 keer!

Die kwam binnen.

Ik heb mezelf toen ter ere van mijn verjaardag een cadeau gedaan door me onder te dompelen in een weekend Femme Totale, georganiseerd door Monique (Eva Monique Schepers).

Niet toevallig de vriendin tijdens dat etentje..

In een clubje van 6 vrouwen vierden we het leven, het vrouw zijn, het overgaan van de ene naar de andere fase en wat dit ons gebracht heeft. We hebben gedanst, waren in stilte, hebben gelopen in de prachtige natuur, heerlijk gegeten, gedeeld, gehuild en heel veel gelachen.

Als ik eraan terug denk krijg ik een brede glimlach op mijn gezicht. Het was genieten. Zoveel vrijheid, herkenning, kracht, levenslust; zo kunnen ervaren dat het ok is, dat ik ok ben; goed zoals ik ben.

Femme Totale

Tussen kerst en nieuwjaar werd ik gebeld door Monique, naast vriendin ook collega. Of ik zin had in een buitenkansje, iets leuks.. Er was een ruimte beschikbaar ergens in Drenthe in de bossen, waar we gebruik van konden maken, om ons eigen ding te doen.

Zoals het organiseren van een weekend retraite waarin we met alles wat wij in ons hebben konden doen wat we het liefste doen. Mensen inspireren, verbinden met hun eigen natuur en met elkaar, door middel van dans, beweging, de natuur, de stilte….

Sigrid, doe je mee?  Het is wel al aan het eind van deze maand…

Eerste impuls was gelijk…Ja zeker, superleuk! Om dit neer te zetten, samen met Monique..

Ik heb er een nachtje over geslapen, en natuurlijk komen dan de mitsen en de maren. Het deel in mij dat onzeker is, dat vindt dat ik nog niet voldoende ervaring heb, het deel in mij dat bang is om zichzelf echt te laten zien, of misschien wel door de mand valt, want gaat dit wel lukken, het is zo kort dag...

Oude bekenden, in mijn hoofd en in mijn lijf, die vooral als een rem op mijn levensenergie werken. Uit zelfbescherming weet ik inmiddels. En dat helpt, want dan kan ik er wat anders naar kijken. Met meer compassie.

Daarnaast heb ik gelukkig ook hele nieuwsgierige, avontuurlijke delen in mij, die er zin in hebben, vol levenslust, en die willen genieten en ontdekken.

Femme Totale, zo heet de weekendretraite opnieuw. Een mooie naam voor alle vrouwen, die al goed zijn zoals ze zijn, met al die verschillende kanten die ze in zich vertegenwoordigt zien.

Hoe mooi dat dit cadeau op dit moment in mijn leven langs komt, en waar ik dus vol Ja op heb gezegd. Ongeacht wat het gaat worden, ongeacht het resultaat.

Ik zeg ja en vertrouw daarbij op mijn lijf waarin ik in elke vezel kan voelen dat het goed is. Lekker is dat!

En ja, op hele korte termijn, in het laatste weekend van januari, om het nieuwe jaar gelijk goed te beginnen komt er dus een nieuwe Femme Totale!

En nu mag ik dit samen met Monique gaan doen.

Ik kan je zeggen, ik heb er heel veel zin in!

En zou het superleuk vinden om deze ervaring met jou te kunnen delen.

Voor meer info hierover verwijs ik je naar de agenda 

https://lopenpraten.nl/weekendretraite-femme-totaal/

Ik wens je een heel liefdevol en inspirerend 2023!

Liefs, Sigrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *