Heb je het ook zo lekker gehad op vakantie en is het nu alweer alsof je niet bent weggeweest?

Lees dan verder over een uniek aanbod voor jou!

Heerlijk was het, bijna 4 weken geleden, met mijn boek en drankje onder een oude palmboom in het Spaanse land. Even helemaal niets! Weinig aan de kop, beetje mijmeren, plonzen in het water, spelletje, wat eten we vanavond...? Loom, beetje lui, en ontspannen.
Werk en denken over werk “not on my mind”.

Goed vol te houden.

De vrijdag van vertrek naar huis word ik wakker met 1 gedachte: als ik straks thuis ben, dan moet ik aan de bak, contacten leggen, nieuwsbrieven schrijven, lopen, praten, netwerken, gesprekken voeren, mijn administratie, studeren, kinderfeestje regelen en, en, en…..

Een hele lijst van “to do’s”, vanuit het niets, in 1 keer in vol ornaat in mijn hoofd.
 
Op bijna exact datzelfde moment schiet er een pijnscheut rechtstreeks mijn nek in.
En ik herken ze wel; die echte “in de nek- schieters”. Grappig (kan ik nu, achteraf zeggen) dat het lichaam zo feilloos vertelt hoe het “echt” met me gaat.
En het lichaam liegt nooit, heb ik wel eens horen zeggen.
Voor mijn man niet zo heel leuk; het grote inpakken en huis poetsen moest nog beginnen. En ik lag (noodgedwongen) plat, op mijn rug. Onder die oude palmboom, dat dan weer wel!
 
Opmerkelijk, hoe je bijna moeiteloos tijdens je vakantie kan loslaten. En hoe snel je de stress alweer voelt opkomen, alleen al bij de gedachte aan wat je allemaal moet.
 
Wat maakt vakantie vakantie?
Voor mij is dat afstand nemen van alle dingen die moeten, de verantwoordelijkheden, de dagelijkse structuur. Dingen eens anders doen, op een andere manier, op een andere plek, waar tijd (bijna) geen rol speelt.
Van het leven genieten en bezinnen op het leven.

Hoe gaat het eigenlijk met me en met de mensen om me heen, hoe leef ik mijn leven, doe ik mijn werk?

Terug thuis heb ik maar even nodig om weer als vanouds te doen zoals ik altijd doe. De eerste weken nog weemoedig terugverlangend naar die ontspannen sfeer en de palm. Razendsnel vervaagt dit beeld naar de achtergrond, en zit ik weer in het patroon van druk druk druk.

Hoe werkt dit bij jou?

Misschien herken je dit wel en wil je ook buiten je vakanties even bezinnen, afstand nemen van de drukte van alledag. Of was de vakantie helemaal niet zo relaxed omdat je daar ook nog heel veel moest. Misschien had je dit jaar helemaal geen zin om weer te beginnen…
 
Samen met collega coach- mindfulness trainer en therapeut Monique Schepers, heb ik een leuk aanbod voor je georganiseerd.
Een plek waar je kan bijkomen, met alles wat er op dat moment is, zonder iets te moeten veranderen, alleen maar te ervaren en te genieten.
 
Een weekend retraite in Zuid-Limburg! (voor informatie en programma klik hier)

Je bent van harte welkom!
Voor meer informatie: info@lopenpraten.nl.
Telefoon: 06-43088228

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *