Terug naar de natuur: vrouwenmiddagen en stilteweekenden

Tijdens de vrouwendagen en stilteweekenden laten we ons inspireren door alles wat de natuur ons op dat moment laat zien. In de natuur heeft alles zijn nut, elk jaargetij heeft zijn eigen doel, de winter is niet beter dan de zomer. De natuur leert ons mee te bewegen met wat is.

De seizoenen hebben een enorme invloed op ons leven. Al is in deze hectische tijd van 24 uurseconomie en stress, de verbinding met de natuur niet meer zo vanzelfsprekend. Dat is jammer want elk seizoen heeft zijn eigen kwaliteit en kracht en daar kun je gebruik van maken.
Wie van de natuur vervreemdt, vervreemd ook van zichzelf. We zijn er immers deel van.

Je kunt erop vertrouwen dat gedurende de cyclus van een jaar alles wat belangrijk is, aan bod komt.
Go with the flow… Wie dat lukt verliest geen energie, maar krijgt energie.

Op de Terug naar je natuur- vrouwendagen:

  • richten we ons op thema’s als aandachtig zijn, tot bloei komen, oogsten en loslaten. We bezinnen en verstillen.
  • werken we op bijzondere wijze, ervaringsgericht, in en met de natuur. We gaan wandelen, mediteren, delen in de vrouwenkring, doen yoga, en gaan lekker eten en genieten van de mooie plek in alle rust.
  • dagen we je uit om d.m.v. tal van boeiende invalshoeken een hele dag ‘stil te staan’ bij wat op dit moment bij jou speelt.. Jij en jouw thema staat een hele dag centraal .Je onderzoekt je vastgeroeste patronen en ontdekt waardoor je weer voluit kan gaan leven. Alles om jou het beste uit je zelf te laten halen.
  • kom je tot inzicht en persoonlijke groei wat soms confronterend of moeilijk en emotioneel is. Maar ook een weg vol avontuur, plezier en mogelijkheden.
  • werken we in een groep maar is er geen verplichting je overwegingen en/of gevoelens te delen met de groep. Je deelt enkel wat je kwijt wil.
  • kun je even afstand nemen, op een plek waar het stil is in de natuur.
  • mag je voelen hoe het met je gaat, en luisteren naar wat je lichaam en je hart je vertelt.
  • kun je onderzoeken waar jij je aandacht op gaat richten.
  • gaat je energie weer stromen en leer je te genieten van wat er is.
  • laat je je raken, zet je jezelf in beweging, en laat je jouw ware natuur wakker worden.

Judith, Els en ik kennen elkaar al wat jaren. We hebben elkaar ontmoet bij verschillende NLP opleidingen en hebben steeds een connectie gehouden. Alledrie vinden we onze rust in de natuur en in de stilte, ieder op zijn eigen wijze. We voelen ons enorm verbonden met de natuur en alles wat deze ons laat zien en voelen.

Sinds een paar jaar ontmoeten we elkaar in de vrouwenkringen die Judith organiseert. Het contact is hierdoor intenser en heeft zich verdiept, om uiteindelijk uit te groeien tot deze inspirerende samenwerking.

Over Els:
"Ik ben Els (in het midden) en ik geniet het meest van eenvoudige dingen in het leven, waaronder heerlijk buiten zijn, wandelen, hardlopen, fietsen, yoga, … .
Lekker in het nu staan, de wind, zon of regen in je gezicht voelen, de natuur de verschillende seizoenen zien en horen doorlopen.
De traagheid waarmee de natuur zich ontplooit brengt me rust en tevredenheid.
Maar het is vaak moeilijk de traagheid te kunnen voelen in de drukte van alle dag, je niet te verliezen in de dingen die je moet doen en zo aan jezelf voorbij te lopen.
De vrouwenkringen samen met Judith en Sigrid, zijn voor mij momenten dat ik echt in het nu kan staan en dicht kom bij wat IK wil in het leven, los van wat er van me verwacht wordt.
Ook als ik met gezond bakken en koken bezig ben, dan sta ik heerlijk in het moment. Een lekker rustig muziekje op de achtergrond, met volle aandacht bij wat ik op dat moment aan het klaarmaken ben. Ik vind het zalig om met mijn handen vers zuurdesemdeeg te voelen en te kneden, in kookboeken te zoeken naar iets nieuws, anders, aparts. In een boekenwinkel is de kookboekenafdeling de eerste plek waar ik naartoe loop, bij een gesprek rond bakken, koken, voeding heb je mijn volle aandacht. Ik hou van experimenteren in de keuken, met zijn hoogtepunten en leerzame tegenvallertjes tot gevolg.

Ondertussen heb ik al een aantal keer gekookt als onderdeel van de vrouwenmiddagen en het is heerlijk om iedereen te verwennen met pure, gezonde en vegetarische maaltijden. Een buffet van soep, zelfgebakken brood, tapenades, salades, hartige taarten, … Ieder neemt wat zij lekker vindt en schept op zo vaak ze wilt.
Ik kijk er naar uit om voor en wie weet ook samen met jullie te koken en te experimenteren!"

Voor een uitgebreide introductie van Judith verwijs ik naar haar website.

Voor mij persoonlijk is de natuur de oorsprong van waar alles uit voortvloeit, waar alles samenkomt, waar het leven gaat zoals het gaat in een heel natuurlijke ritme.
Het is een enorme bron van inspiratie als ik buiten de kaders wil denken, het is waar ik troost vind als ik verdrietig ben of bang, waar ik me kan ontspannen als dat nodig is en waar ik telkens opnieuw ”gereset” wordt. In de natuur voel ik mijn lijf weer als ik te veel in mijn hoofd zit.

Tijdens een wandeling in de natuur voel ik de levensenergie weer door mijn lichaam stromen. De natuur geeft me dus heel veel. Het belangrijkste wat het me geeft en wat ik ook zie bij mijn klanten is dat het maakt dat ik weer bij mezelf kom. Dat ik weer weet en voel wie ik ben , wat ik wil en wat niet, welke keuzes wel en welke niet etc.

En volgens mij maakt dit een mens het meest gelukkig en blij: Zijn wie je bent!

Kijk voor de data van de vrouwenmiddagen en stilteweekenden in Agenda en meld je aan!

Hartelijke groeten,
Sigrid