Lichaamsgerichte psychotherapie

Als therapeut begeleid ik jou om contact te maken met je lichaam en  expressie te geven (verbaal en non-verbaal) aan je gevoel, zodat jij steeds beter zelf in staat bent om je lichaam en geest samen te laten werken.

WERKWIJZE

In het eerste gesprek kijken we welke thema’s en verlangens er spelen en zoeken we samen naar een benadering die bij jou past. Tijdens de sessies is er naast het verbale veel aandacht voor het non-verbale, waardoor problemen snel helder worden. Ik werk met alles wat zich aandient in het hier en nu.
Het vraagt nieuwsgierigheid, bereidheid om patronen en overtuigingen te onderzoeken en zo nodig een andere weg te kiezen. Uiteindelijk gaat het er om dat je beter voor jezelf leert zorgen, aandacht hebt voor wat jouw werkelijke gevoelens en gedachten, als ook wat jouw behoeften zijn. Om dit duidelijk te krijgen is jouw lichaam de sleutel.

Met verschillende methoden begeleid ik je op een ervaringsgerichte manier  d.w.z. lichaamsgerichte oefeningen en houdingen, ademwerk, bodydrama, meditatie, etc. Soms kan ik je aanraken met mijn handen op een plek op je lichaam zodat je dat deel beter kunt ervaren en kunt luisteren naar wat het je aan wijsheid wil zeggen.

BEHANDELOVEREENKOMST
Na het intakegesprek stellen we een behandelovereenkomst op die we beiden ondertekenen.

Aanmelding activiteit

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.