Ik ben Sigrid Scheepers, je wandelcoach. Vragen over het combineren van werk en prive , opvoeding, relaties, loopbaan maar ook andere levensvragen zijn aan mij toevertrouwd.

Na een loopbaan als groepsleidster in de jeugdhulpverlening en als gespecialiseerd ambulant medewerker in multi- problemgezinnen, merkte ik dat het tijd werd om meer mijn eigen pad te gaan bewandelen. De laatste jaren had ik het gevoel dat mijn werk in de gezinnen en met name alle bureaucratie daaromheen, me meer energie kostte, dan dat het me energie opleverde. In mijn privésituatie veranderde het een en ander en ik kreeg last van gezondheidsklachten. Reden voor mij om een pas op de plaats te maken en me te bezinnen op mijn leven en mijn werk.

Ik ging me verdiepen in mindfulness en lichaamswerk en wandelde veel in de natuur. Ik ontdekte wat het positieve resultaat hiervan was. Ik ontwikkelde me als NLP-er en op het gebied van wandelcoaching en zag hoe goed deze werkwijzen combineerden met elkaar. Ik was enthousiast en raakte overtuigd van deze werkwijze.  En met name wat het zou kunnen betekenen voor andere mensen die worstelen met verschillende vragen in het leven; zoals het zoeken van de balans tussen werk en prive.

Ik koos ervoor om zelfstandig ondernemer te worden als wandelcoach. Uit eigen ervaring en tijdens de vele wandelingen met mensen, merkte ik dat gesprekken al wandelend in de natuur vaak veel meer opleverden dan tegenover elkaar aan tafel. Mensen waren meer ontspannen, kregen zaken beter op een rij, hadden na de wandeling meer energie om er vervolgens thuis de schouders weer onder te zetten.

In wandelcoaching komen twee belangrijke passies van mij bij elkaar: het begeleiden van mensen in hun proces van ontwikkeling en het werken in en ervaren van de natuur.

Ik begeleid mensen in de natuur op persoonlijke wijze met aandacht en betrokkenheid. Mijn rugzak is gedurende mijn leven gevuld met veel verschillende werkvormen, vaardigheden en technieken. Bovenal werk ik vanuit een respectvolle benadering van mens tot mens, waarin we beiden onze levenservaring inbrengen. We nemen immers onszelf en onze rugzak altijd mee.

Sigrid